06 23 55 65 80

6. Therapeutische lichaamsbehandeling inclusief Behandeling met Cupping

is een krachtige techniek in massagetherapie om stijve en strakke spieren in het lichaam te verlichten en stimuleert onmiddellijk de bloedtoevoer op de getroffen gebieden. Diepe spierknopen en verklevingen worden op het huidoppervlak gezogen, zodat blokkades worden opgeheven. Het afval in het lichaam wordt vrijgegeven en onmiddellijk verwijderd.

Frequentie van een cupping behandeling

Om cupping-therapie voor het eerst aan een cliënt voor te stellen, is het belangrijk om geleidelijk aan op de getroffen gebieden te beginnen en het dan op te bouwen terwijl je observeert hoe het lichaam reageert.
Hoe vaak? Afhankelijk van de lichamelijke reactie van de cliënt, eens in de twee weken. Meestal vervagen de donkere of rode vlekken binnen een paar dagen tot een week. Wanneer de cupping spots zijn verdwenen, kan een herhalingsbehandeling worden geadviseerd. Afhankelijk van de cliënt kan een therapie van 4 tot 5 behandelingen worden toegepast.

Ervaringen van een cliënt

“Mijn eerste cupping-therapie ervaring was, nadat ik voorzichtig had toegestemd, toen 1 cup over mijn rug getrokken werd. Ik voelde dat de bovenste laag van de huid werd opgezogen. Het was niet pijnlijk, maar zeker een vreemd, ongewoon gevoel. Na een minuut of twee voelde ik een aanscherping van mijn huid en begon ik te ontspannen terwijl de therapie werd toegepast. Toen de cup werd verwijderd, voelde mijn huid alsof er een lichtheid over mijn hele rug was en mijn spieren waren losgeraakt. Sindsdien heb ik cupping gedaan op een tweewekelijkse basis, of ten minste een keer per maand.”

Klachten die met een cupping behandeld kunnen worden:

Cupping kan worden toegepast voor een verscheidenheid aan klachten, zoals:
Burn-out, stress, vermoeidheid, stijve of strakke spieren, schouder- en nekklachten en rugpijn.
Het kan ook worden toegepast op cliënten met problemen met de bloedsomloop en cellulitis.

Cuppingset

"Een behandeling is tijd nemen voor jezelf,
waardoor je het zelfherstellend vermogen van je lichaam ondersteunt en versterkt".

"Graag tot ziens", Ingrid